Гњевомир Скшисињски

#Runnersstories #TrailRunningMotivation

Ви треба мотивација да продолжите да трчате во планина? Прочитајте ја приказната за Гњевомир и бидете инспирирани за да му се придружите на стартната линија на Охрид Ултра-Треил 2023!! 

ОУТ: Те молиме претстави се пред нашите следачи.
ГС: Јас се викам Гњевомир Скшисињски и сум ултра тркач од Полска. Имам 42 години и сè уште не го кажав последниот збор ;)

ОУТ: Колку долго трчаш? (зошто трчаш)
ГС: Трчам околу 10 години и од самиот почеток сум тесно поврзан со трејлот и планините.

ОУТ: Во што најмногу уживаш во планинското трчање?
ГС: Едноставно, сакам време да поминам во планина или на козја патека, во шума. Да бидам сам само со мојот ум, моите чувства, моето тело и сета оваа прекрасна природа околу мене. За време на трката, среќен сум што сум покрај толку многу големи човечки суштества. Трчањето ми дава можност да истражувам.

ОУТ: Дали имаш незаборавно искуство/приказна за планинското трчање да ја споделиш со нас? (или раскажи ни за твоето најголемо достигнување)
ГС: Еден од нив е победата на Стумилак - легендарната трка на 100 милји во полските планини. Претходниот рекорд на курсот запре на 36 часа. Во 2018 година го завршив за 29 часа ;) Исто така, трчањето во дождовна шума во Монтеверде (Костарика) беше одлично, длабоко искуство.

ОУТ: Како остануваш мотивиран кога работите стануваат тешки?
ГС: Се обидувам да поставам помали цели низ сезоната, гледајќи ги како загатки, делови од поголема слика. Исто така, го задржувам тој став што ме прави благодарен што можам да трчам секој ден.

ОУТ: Кои се твоите најдобри три „мали нешта“ што ги правиш за да спречиш повреда?
ГС: Правилна исхрана и хидратација. Закрепнувањето како дел од процесот на тренинг. Редовно проверувајте со својот физиотерапевт.

ОУТ: Кога би можел да им дадеш само еден совет на помалку искусните тркачи, кој би бил тој?
ГС: Направете мали чекори. Не се обидувајте да трчате премногу. Помалите чекори ви дозволуваат да одите понатаму. Бидете паметни и останете силни :)

Гњевомир имаше неверојатна приказна за споделување и дефинитивно многу корисни совети. Ако сакате да видите и слушнете повеќе од него, слободно проверете го неговиот ITRA profile, следете го на Facebook, Instagram и TikTok. Конечно посетете ја неговата веб-страница за интересни приказни за планинско трчање, исхрана, патување и многу повеќе.

photo credits: Cirque Series & Krzysztof Szaro Fotografia

Premium Sponsor

Official Sponsor

Partners

Collaborators

Organizer

JOIN US ON STRAVA

Ohrid Ultra-Trail® 

RACE@OHRIDULTRATRAIL.COM
- 0038970997348
envelopephone-handsetchevron-down-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram