Vera Urdarevska @World Skyrunning Champs 2022

OUT 2024 #Runnersstories Вера Урдаревска - Македонија

Ви треба мотивација да продолжите со планинско трчање оваа зима? Бидете инспирирани и придружете се на Вера Урдаревска на стартната линија на следното издание на Охрид Ултра-Треил во мај 2024 година.

ОУТ: Те молиме претстави се пред нашите следачи.

Здраво, јас сум Вера Урдаревска (25), живеам во Скопје, Македонија. Имам длабока страст за психологијата. Авантурата е она што ме движи напред, без разлика дали тоа е истражување на нови места, испробување возбудливи активности или впуштање во спортови. Исто така сум љубител на добра храна.

ОУТ: Од кога трчаш на планина и зошто?

Со трчањето започнав преку спринтерските дисциплини на млада возраст (13). Во 2021 година учествував на мојата прва треил трка (Охрид Ултра-Треил) и оттогаш планинското трчањето стана моја страст. Тоа беше трансформативно и исполнувачко искуство за мене.

ОУТ: Во што најмногу уживаш во планинското трчање?

Планинското трчање ми овозможува да поминувам квалитетно време со себе, наоѓајќи мир меѓу дрвјата и патеките. Чувството на слобода што го наоѓам додека трчам на предизвикувачки терени е неспоредливо. Дополнително, напорната работа што ја вложувам во овие активности додава исполнувачки аспект, правејќи го секое трчање наградувачко и збогатувачко искуство.

OUT: Дали имаш незаборавно искуство/приказна за планинското трчање да ја споделиш со нас? (или раскажи ни за твоето најголемо достигнување)

За мене секое трчање само по себе е незаборавно искуство, особено во треил и скајранинг. Изминативе неколку години беа неверојатно богати со убави моменти, секоја трка носи свој уникатен сет на радости и предизвици. За мене, секоја помината целна линија е лично достигнување.

ОУТ: Како остануваш мотивиран кога работите стануваат тешки?

Иако ретко се борам со мотивацијата, некогаш ми е предизвик да пронајдам ентузијазам за трчање на многу студено време. Сепак, мотивацијата за мене најчесто ја наоѓам во важноста за конзистентност во мојот тренинг..

ОУТ: Кои се твоите најдобри три „мали нешта“ што ги правиш за да спречиш повреда?

- Јога

-Тренинг за сила

- Приоритет за одмор

ОУТ: Кога би можел да им дадеш еден совет на помалку искусните тркачи на патека, кој би бил тој?

Планинското трчање, како и секој почеток, може да биде голем предизвик, но клучот е да се остане доследен. Не се обесхрабрувајте од почетните тешкотии; наместо тоа, фокусирајте се на напредокот и радоста од искуството.

Vera Urdarevska @World Skyrunning Champs 2022

Premium Sponsor

Official Sponsor

Partners

Collaborators

Organizer

JOIN US ON STRAVA

Ohrid Ultra-Trail® 

RACE@OHRIDULTRATRAIL.COM
- 0038970997348
envelopephone-handsetchevron-down-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram