Откријте го скриениот бисер: Охрид - Рај за планинските тркачи

Добредојдовте во волшебниот град Охрид, сместен на брегот на најстарото езеро во Европа – вистински бисер што чека да се истражи. Додека ги врзувате патиките за трчање на Охрид Ултра-Треил, не само што настапувате за трка, туку ќе зачекорите во царството каде што се спојуваат историјата, природата и топлото балканско гостопримство.

🌍 Безвременското богатство на Северна Македонија: Охрид, место непознато за многумина, е светилник на историјата и културата. Признаен од УНЕСКО како едно од 29-те локалитети ширум светот заштитени и поради неговото културно и природно наследство, Охрид може да се пофали со наследство кое датира од античко време.

🌊 Охридско Езеро – ремек-дело на природата: Потопете се во спектакуларните пејзажи околу Охридското Езеро. Восхитувајте се на нејзините недопрени води, почувствувајте го пулсот на првите земјоделци во Европа и посведочете го родното место на кирилицата, подарок за сите словенски народи.

🏞️ Национален парк Галичица – игралиште за планински тркачи: Трките на Охрид Ултра-Треил ве водат низ срцето на Националниот парк Галичица, лулка помеѓу азурните езера на Охрид и Преспа. Згазнете на ровови и остатоци од Источниот фронт од Првата светска војна, откривајќи уникатен спој на историјата и природата.

🦊 Средби со дивиот свет: искусете ја возбудата од трчање во друштво на рисови, мечки, волци и величествените далматински пеликани. Охрид не е само трка; тоа е патување низ рајот на биолошката разновидност.

🏛️ Богато наследство и топло гостопримство: Охрид дише историја, од антички урнатини до средновековни чуда. Поминете по калдрмата на стариот град, каде приказните одекнуваат низ секој камен. Но, надвор од знаменитостите, топлината на балканското гостопримство е таа што остава неизбришлива трага.

Додека трчате низ овој извонреден пејзаж, не поминувате само со километри - туку ги откривате слоевите на богатата охридска таписерија. Затоа, врзете ги патиките, истражувајте и оставете Охрид да ве плени, чекор по чекор.

Се гледаме на стартната линија,
Тимот на Охрид Ултра-Треил

Premium Sponsor

Official Sponsor

Partners

Collaborators

Organizer

JOIN US ON STRAVA

Ohrid Ultra-Trail® 

RACE@OHRIDULTRATRAIL.COM
- 0038970997348
envelopephone-handsetchevron-down-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram