Истра100 од УТМБ

Годинава го претставивме нашиот настан на трката Istria100 by UTMB - најпопуларната регионална ултра трка. Нашите претставници Игор Јовановски и Александар Булески пристигнаа на 13 април во Умаг, Хрватска и веднаш започнаа со пријавување и поставување на штандот ОУТ во спортската сала каде беа доделени и БИБ бројките од 100 Милји Истра.

На сите 5 трки на растојанија од 168, 111, 69, 40 и 20 километри пријавени се околу 2100 тркачи, од кои стартуваа 1999 тркачи. Експо делот беше добро организиран и бевме сместени во средишниот дел веднаш спроти нашите пријатели од штандот и пријателите на Julian Alps Trail на UTMB и Alpe Adria Trail Cup во кој Охрид Ultra-Trail е дел од оваа година. Изнајмувањето на просторот ни овозможи да бидеме присутни на саемот во текот на три дена со различни распореди, од кои првите два - 13-ти и 14-ти (четврток и петок) се покажаа како исклучително плодни и интересни.

Во текот на овие три дена, тимот оствари контакт со над 400 тркачи од целиот свет и со голема страст ги претставивме природните убавини на Националниот парк Галичица и духовното и културното богатство на градот Охрид и ги поканивме сите да ни се придружат. во трката во 2024 година.

Елитни тркачи и значајни организатори ги контактиравме:

Jan Klavora - organizer of Julian Alps Trail and Alpe Adria Trail Cup
Bogdan Tusek, organizer of K24 Ultra in Slovenia
Korey - Cappadocia Ultra-Trail organizer
Anja Dezelak - organizer of Knap Trail Slovenia
Jure Gantar - HG Idrija Ultra Trail - Slovenia
Nikola Zivanovic and Ranko Milanovic - Tara Ultra Serbia

Хелио Фумо - Португалија 835 ИТРА
Гедиминас Гриниус - Литванија 860 ИТРА
Мартина Клачник Потрц - Словенија 730 ITRA
Стијан Ангермунд - Норвешка 916 ИТРА
Џим Волмсли - САД 930 ITRA
Елдин Хоџиќ - Хрватска 730 ITRA
Теодорос Зијакас - Грција 750 ИТРА

Дополнително, за време на трката, делувавме како тркачка помош на речиси десетина ултра-тркачи од нашиот клуб ТРЕКС кои учествуваа на иконите RED168KM и BLUE110KM тркачки растојанија.

Premium Sponsor

Official Sponsor

Partners

Collaborators

Organizer

JOIN US ON STRAVA

Ohrid Ultra-Trail® 

RACE@OHRIDULTRATRAIL.COM
- 0038970997348
envelopephone-handsetchevron-down-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram