Асимина Инглезу

#Runnersstories #TrailRunningMotivation

Ви треба мотивација да продолжите да трчате во планина? Прочитајте ја приказната за Асимина и бидете инспирирани за да ѝ се придружите на стартната линија на Охрид Ултра-Треил 2023!! 

ОУТ: Те молиме претстави се пред нашите следачи.
АИ: Јас сум Асимина, сакам да бидам граѓанин на светот, да патувам, да не останувам на едно место, но успевам да запознаам што поголем дел од светот, полн со културни луѓе! Родена 1979 година во Грција, на млада возраст станав среќна мајка на две прекрасни девојки кои се мојот светилник и мојата сила! Сакам не само трчање, туку и се што е поврзано со природата и може да има адреналин.

ОУТ: Колку долго трчаш? (зошто трчаш)
АИ: Влегов во светот на треил трчањето, скоро пред 10 години. Чувствувам слобода и ја сакам осаменоста што ја чувствуваш на планините, трчајќи по патеките. Со трчање по планинските патеки ја чувствувам авантурата; целата работа не ви дозволува да се оладите. Кога трчам на друм се чувствувам сигурно и покрај тоа што можеш да трчаш долго, на планина наместо тоа секогаш имаш чудно чувство што произлегува од адреналинот и тоа е причината што ме држи блиску до тоа.

ОУТ: Во што најмногу уживаш во планинското трчање?
АИ: Самовилите! Особено кога трчам будна по цела ноќ, тие ми прават друштво!

ОУТ: Дали имаш незаборавно искуство/приказна за планинското трчање да ја споделиш со нас? (или раскажи ни за твоето најголемо достигнување)
АИ: Најголемото задоволство го имав на „Tor des Geants“, особено кога успеав да ја завршам трката по втор пат. Тоа беше мојот прв пат да доживеам илузии; тоа беше нешто како тортура бидејќи се обидував да се извлечам од она што го гледав околу мене.

ОУТ: Како остануваш мотивиран кога работите стануваат тешки?
АИ: Размислувам за реалниот живот, колку тешко се борев сите овие години, па борбата за време на трка на крајот на краиштата се чини смешна. Се потсетувам што точно сакам и причината поради која сум таму и сум на трката.

ОУТ: Кои се твоите најдобри три „мали нешта“ што ги правиш за да спречиш повреда?
АИ: Пријатни вежби за тренинг, иако обично трчам на ултра дистанци, не користам напорен тренинг за тоа. 

ОУТ: Кога би можел да им дадеш само еден совет на помалку искусните тркачи, кој би бил тој?
АИ: Искуството е нешто што тешко го стекнувате и многу пати содржи разочарување и болка. Треба да го трпиш искуството за да го добиеш. Обидете се да се борите за најдобар резултат, но секогаш запомнете дека вистинскиот победник е оној кој помина повеќе време во она што е вклучен и тој не е дел од она што го нарекуваме огномет на животот.

Асимина имаше неверојатна приказна за споделување и дефинитивно многу корисни совети. Доколку сакате да видите и слушнете повеќе од неа, слободно проверете го нејзиниот ITRA profile , Facebook page , Instagram profile и TikTok profile

Premium Sponsor

Official Sponsor

Partners

Collaborators

Organizer

JOIN US ON STRAVA

Ohrid Ultra-Trail® 

RACE@OHRIDULTRATRAIL.COM
- 0038970997348
envelopephone-handsetchevron-down-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram