Кеисуке Минами

#Runnersstories #TrailRunningMotivation

Ви треба мотивација да продолжите да трчате во планина? Прочитајте ја приказната за Кеисуке од Јапонија, и бидете инспирирани за да му се придружите на стартната линија на Охрид Ултра-Треил 2023!  

OUT: Те молиме претстави се пред нашите следачи.
KM: Јас сум Кеисуке од Јапонија. Вклучен сум во еколошки активности како што се собирање морски отпад на островите Огасавара и промовирање на планиското трчање.

OUT: Колку долго трчаш? (зошто трчаш)
KM: 5-та година е. Сакам да патувам само со своите нозе низ светот.

OUT: Во што најмногу уживаш во планинското трчање?
KM: Тоа што ми ги покажува моите граници.

OUT: Дали имаш незаборавно искуство/приказна за планинското трчање да ја споделиш со нас? (или раскажи ни за твоето најголемо достигнување)
KM: Беше втора година. Искусив многу визуелни и аудио халуцинации кога се обидов да ги преминам јапонските Алпи (Северни, средни, јужни) со 415 км 27.000 m±D. Бев многу трогнат кога видов мал поглед на Северните Алпи, низ кои поминав 4 дена претходно, од последниот дел на Јужните Алпи.

OUT: Како остануваш мотивиран кога работите стануваат тешки?
KM: Најпрво верувајте во своите пријатели. Верувај во себе.

OUT: Кои се твоите најдобри три „мали нешта“ што ги правиш за да спречиш повреда?
KM: Без спринт тренинзи. Трчајте само во денови кога сакате да трчате. Спијте доволно.

OUT: Кои се твоите најдобри три „мали нешта“ што ги правиш за да спречиш повреда?
KM: Забавувајте се како дете.

Кеисуке имаше неверојатна приказна за споделување и дефинитивно корисни совети. Ако сакате да видите и слушнете повеќе од него, слободно проверете го неговиот ITRA profile , следете го на  Facebook и Instagram. И конечно посетете ја неговата вебстраница да дознаете повеќе за неговата работа во заштитата на животната средина во Јапонија.

Premium Sponsor

Official Sponsor

Partners

Collaborators

Organizer

JOIN US ON STRAVA

Ohrid Ultra-Trail® 

RACE@OHRIDULTRATRAIL.COM
- 0038970997348
envelopephone-handsetchevron-down-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram