Константинос Јанопулос

#Runnersstories #TrailRunningMotivation

Ви треба мотивација да продолжите да трчате во планина? Прочитајте ја приказната за Константинос, победник и моментален рекордер на 100км трка на ОУТ, и бидете инспирирани за да му се придружите на стартната линија на Охрид Ултра-Треил 2023! 

OUT: Те молиме претстави се пред нашите следачи.
КЈ: Јас се викам Константинос Јанопулос и сум од Грција!

OUT: Колку долго трчаш? (зошто трчаш)
КЈ: Пред единаесет години ја трчав мојата прва трка!

OUT: Во што најмногу уживаш во планинското трчање?
КЈ: Уживам во погледот од врвот на планините кога трчам!

OUT: Дали имаш незаборавно искуство/приказна за планинското трчање да ја споделиш со нас? (или раскажи ни за твоето најголемо достигнување)
КЈ: Има толку многу спомени во мојот ум. Секако едно од тоа, тоа беше моето последно учество и воедно победа на трката Охрид Ултра Треил 100К!

OUT: Како остануваш мотивиран кога работите стануваат тешки?
КЈ: Во мојата ДНК е да продолжам да притискам кога ќе стане тешко!

OUT: Кои се твоите најдобри три „мали нешта“ што ги правиш за да спречиш повреда?
КЈ: Треба да следиме добро структурирана програма за тренинг, да се грижиме за исхраната и секако многу добар сон!

OUT: Кога би можел да им дадеш само еден совет на помалку искусните тркачи, кој би бил тој?
КЈ: Тие треба да постават остварливи цели, врз основа на нивното искуство и способности. За да следат соодветен план за тренинг.

Константинос имаше неверојатна приказна за споделување и дефинитивно многу корисни совети. Ако сакате да видите и слушнете повеќе од него, слободно проверете го неговиот ITRA profile , следете го на Facebook и Instagram. Конечно посетете го неговиот Mountain Training Solutions за неговите услуги како тренер, за планинското трчање, за исхрана и многу повеќе.

photo credits: Alek Cheski & Goran Kuzmanovski

Premium Sponsor

Official Sponsor

Partners

Collaborators

Organizer

JOIN US ON STRAVA

Ohrid Ultra-Trail® 

RACE@OHRIDULTRATRAIL.COM
- 0038970997348
envelopephone-handsetchevron-down-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram