Филаретос Букис

#Runnersstories #TrailRunningMotivation

Ви треба мотивација да продолжите да трчате во планина? Прочитајте ја приказната за Филаретос и бидете инспирирани за да му се придружите на стартната линија на Охрид Ултра-Треил 2023!

ОУТ: Те молиме престави се пред нашите следачи.
ФБ: Здраво, јас се викам Букис Филаретос.

ОУТ: Колку долго трчаш? (зошто трчаш)
ФБ: Мојот интерес за трчање започна пред 6 години, верувам дека трчањето е еден од најдобрите спортови и затоа го избрав.

ОУТ: Во што најмногу уживаш во планинското трчање?
ФБ: Тешкиот терен, или теренските промени, а тие магични слики што ви ги нудат планините се најдоброто задоволство во кое уживате во секој момент.

ОУТ: Дали имаш незаборавно искуство/приказна за планинското трчање да ја споделиш со нас? (или раскажи ни за твоето најголемо достигнување)
ФБ: Секогаш кога ќе учествувам на трка што ќе успеам да ја завршам здрав, мислам дека тоа е подобро искуство, учествував и победив неколку трки во Грција без разлика на километражата. Но, мислам дека најдоброто искуство за мене е Olympus mythical trail во 2021 година.

ОУТ: Како остануваш мотивиран кога работите стануваат тешки?
ФБ: Верувам дека со трпение сите проблеми се решаваат.

ОУТ: Кои се твоите најдобри три „мали нешта“ што ги правиш за да спречиш повреда?
ФБ: Маст за загревање пред вежбање, добро загревање и многу добри истегнувања на крајот од тренингот.

ОУТ: Кога би можел да им дадеш само еден совет на помалку искусните тркачи, кој би бил тој?
ФБ: Правилното водство ќе ги оддалечи од повреди и (ќе ги оддржува) во одлична физичка кондиција.

ФБ: Ако ми дозволите секако би сакал да кажам неколку зборови за луѓето кои ме поддржуваат: прво сакам да му се заблагодарам на тимот Tihio Race кој ме поддржува во сите мои одлуки. И на оноје секогаш покрај мене, сакам да му се заблагодарам и на мојот тренер Константинос Јанопулос, благодарение на овие четири години соработка, ме предизвикува да се развивам се повеќе и повеќе секој пат!

Филаретос имаше неверојатна приказна за споделување и дефинитивно многу корисни совети. Доколку сакате да видите и слушнете повеќе од него, слободно проверете го неговиот ITRA профил и Фејсбук профилот.

Premium Sponsor

Official Sponsor

Partners

Collaborators

Organizer

JOIN US ON STRAVA

Ohrid Ultra-Trail® 

RACE@OHRIDULTRATRAIL.COM
- 0038970997348
envelopephone-handsetchevron-down-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram